برج گالاتا استانبول - 2

برج گالاتا استانبول


برج گالاتا استانبول که در لاتین به عنوان برج مسیح نیز شناخته می‌شود بدون شک یکی از نمادین‌ترین بناهای تاریخی و از بهترین جاذبه‌های دیدنی استانبول در شبه جزیره ترکیه است.
این برج که یکی از زیباترین برج‌های باستان شناسی و بناهای تاریخی ساخته شده در دوره بیزانس به حساب می‌آید تا به امروز پذیرای گردشگران بوده است.
گفته می‌شود برج گالاتا اولین بار توسط امپراتور بیزانس، ژوستینیانوس در سال‌های 507-508 پس از میلاد ساخته شد هر چند که صحت آن در هاله‌‌ای از ابهام قرار دارد.
برج باستانی گالاتا “Megalos Pyrgos” که به معنی برج بزرگ است در سمت شمالی آبراه شاخ طلایی در استانبول واقع در ارگ گالاتا قرار داشت سپس این برج تا سراسر دهانه آبراه شاخ طلایی گسترش یافت تا از ورود کشتی‌های دشمن به بندر جلوگیری شود؛ جالب است بدانید که این برج دارای مکانیزمی برای بالا و پایین بردن زنجیر بود.
نمای بیرونی برج گالاتا
شاخ طلایی استانبول (Golden Horn) که با نام منطقه خلیج شاخ طلایی استانبول نیز شناخته می‌شود، یک آبراه فوق العاده زیبا در این شهر بوده و منظره بسیار بکری دارد.
استانبول که قبلاً با نام قسطنطنیه شناخته میشود، دارای تاریخ غنی است که نزدیک به 2500 سال شاهد صحنه‌های متضاد بین دین، فرهنگ و قدرت امپراتوری بوده است. این راهنما شما را با تاریخچه برج گالاتا و همچنین حقایق جالبی در مورد استفاده از آن در دوران گذشته آشنا می کند.

[lwptoc]

تاریخچه برج گالاتا

برج گالاتا استانبول یک برج قرون وسطایی در محله گالاتا استانبول، در ساحل شرقی شاخ طلایی قرار دارد و منظره 360 درجه‌ای از استانبول را ارائه می‌دهد. این برج که در سال 1345 میلادی ساخته شد در ابتدا به نام برج مسیح (Christea Turris) شهرت یافت.
این برج تلفیقی شگفت‌انگیز از معماری روم شرقی، ژنوئی و عثمانی است. تأثیرات هنر و فرهنگ هر کدام از این امپراطوری‌ها در طراحی و معماری این برج هویداست. در میان برج‌های متعدد استانبول، گالاتا بدون شک قدیمی‌ترین و نمادین‌ترین برج است. این برج 219 فوت ارتفاع دارد، مخروطی و استوانه‌ای شکل است که با ارتفاعی بالغ بر نه طبقه، بلندترین سازه در زمان خودش لقب گرفته بود.برج گالاتا به دلیل ارتفاع زیادش به عنوان یک برج مراقبت عمل می‌کرد.
پلکان داخلی برج گالاتا
محوطه داخلی برج گالاتا
پس از فتح استانبول توسط عثمانی‌ها در سال 1453، این برج در زمان حکومت سلطان سلیمان به عنوان یک زندان مورد استفاده قرار گرفت و سپس به انبار نیروی دریایی تغییر کاربری داد. در طول قرن نوزدهم و همزمان با ادامه امپراطوری عثمانی، این مکان به منظور شناسایی سریع آتش‌سوزی‌های مکرر در خانه‌های عمدتاً چوبی شهر، یک ایستگاه دیدبانی آتش بود.

حقایقی در مورد برج گالاتا

  • زمان ساخت این برج دقیقاً ثبت نشده است، اما گفته می‌شود که این برج در حدود سال 527 پس از میلاد در زمان سلطنت ژوستینیانوس امپراتور بیزانس، ساخته شد.
  • این برج تاکنون نام‌های زیادی داشته است، مانند برج مسیح «Christea Turris» جنوایان دوست داشتند آن را به این اسم بخوانند، در حالی که بیزانسی‌ها ترجیح می‌دادند این برج را برج بزرگ «Megalos Pyrgos» بنامند.
  • برج گالاتا در سال 1509 در اثر زلزله شدید استانبول تقریبا ویران شد، اما بعداً توسط معمار مشهور عثمانی، حیرالدین، بازسازی شد.
  • این برج در زمان سلطان سلیمان بزرگ عثمانی نیز به عنوان زندان مورد استفاده قرار می‌گرفت.
  • در قرن شانزدهم، تاکی الدین افندی، ستاره شناس معروف، یک رصدخانه در بالای برج اضافه کرد.
  • در حدود سال 1794 برج در اثر آتش سوزی ویران شد، اما در زمان سلطنت سلطان سلیم سوم مجددا بازسازی شد.

داستان هزار فن چلبی و برج گالاتا

_
داستان معروفی در مورد برج گالاتا و شخصیت معروفی به نام هزارفِن چلبی Hezarfen Ahmet Çelebi، وجود دارد در این داستان گفته شده این شخص که رویای پرواز داشته به بالاترین نقطه قسطنطنیه یعنی برج گالاتا می‌رود و سعی می‌کند از بالای برج تا دوغانجیلار در اوسکودار پرواز کند که ظاهرا تا حدودی هم موفق می‌شود.
 شاهکار این شخص در پرواز، سلطان مراد خان چهارم (یکی از سلاطین عثمانی) را به این شخص بدبین می‌کند که در نهایت او را به الجزایر تبعید می‌کند.
داستان شاهکار خارق‌العاده هزارفن چلبی از نسل‌ها در استانبول نقل محافل بوده است و اکنون به داستانی جدا نشدنی از برج محبوب گالاتا تبدیل شده است.

ویژگی‌های برج گالاتای کنونی

_
این برج از 3 بخش تشکیل شده است: ورودی، رستوران و بخش فوقانی که مختص بازدیدکنندگان و توریست‌هاست. بازدیدکنندگان از آسانسورهای موجود در برج برای رسیدن به 7 طبقه بالایی استفاده می‌کنند. دسترسی به دو طبقه آخر برج فقط از طریق پله امکان پذیر است.
  • 1
    بخش فوقانی برج گالاتا در استانبول
تمامی گردشگران دوست دارند به محض ورود به بالاترین نقطه برج رفته و چشم‌اندازی از کل شهر استانبول را تجربه کنند. در این بخش بزرگ از برج می‌توانید تمام دیدنی‌های این شهر زیبا را در یک مکان ببینید؛ از مسجد سلطان احمد، کاخ توپکاپی و پل بُسفُر گرفته تا دریای مرمره و مسجد بی نظیر ایاصوفیه.
توجه داشته باشید که بهترین زمان برای بازدید از برج گالاتا صبح زود است، زیرا این برج در میانه روز بسیار شلوغ است.
چشم انداز 360 درجه از برج گالاتا
  • 2
    رستوران و کافه برج گالاتا

رستوران برج گالاتا استانبول بدون شک یکی از معروف‌ترین رستوران‌های استانبول است و ارزش تجربه را دارد، زیرا تجربه غذا خوردن در برج تاریخی قسطنطنیه با چشم‌اندازی جذاب از شهر زیبای استانبول را نمی‌توان به راحتی در هیچ کجا پیدا کرد اما متاسفانه رستوران و کافه برج گالاتا پس از تبدیل به موزه تعطیل شدند.

رستوران برج گالاتا

سوالات متداول درباره برج گالاتا

_
چرا برج گالاتا استانبول ساخته شد؟

این بنا به عنوان فانوس دریایی یا برج دیده بانی، عمدتاً برای دفاع از شهر ساخته شده است.

گالاتا به چه معناست؟

کلمه گالاتا calata واژه‌ای ایتالیایی است که به بخشی از اسکله‌های بنادر برای لنگر انداختن کشتی‌های تجاری اشاره دارد.

چه کسی برج گالاتا را ساخت؟

ساخت برج گالاتا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، اما این فرضیه وجود دارد که رومی‌ها یا مستعمرات جنوا این برج را ساخته باشند.

آیا بازسازی برج گالاتا کامل شده است؟

برج گالاتا اخیراً توسط دولت بازسازی شد و پس از اتمام مراحل بازسازی در سال 2021 برای عموم بازگشایی شد.

برج گالاتا استانبول چند پله دارد؟

برج گالاتا دارای 146 پله در داخل برج است.

چگونه به برج گالاتا برویم؟

ساده‌ترین راه برای رسیدن به برج گالاتا استانبول این است که از خط مترو M2 استفاده کنید و در ایستگاه مترو شیشانه Şişhane Metro Station پیاده شوید. برج گالاتا از خروجی ایستگاه مترو شیشانه قابل مشاهده است و تنها پنج دقیقه پیاده روی لازم است تا به این برج برسید.

همچنین می‌توانید به خیابان استقلال در منطقه گالاتا بروید، در انتهای خیابان نیز می‌توانید به راحتی برج و پله های سنگی پیچ در پیچی را ببینید که به میدانی که برج در آن قرار دارد منتهی می‌شود.

سایر جاذبه های دیدنی استانبول در نزدیکی این برج چیست؟

برج گالاتا استانبول که در گالاتا (پرا) قرار دارد، به تعدادی بنای تاریخی، موزه و فضاهای عمومی مانند خیابان استقلال، کلیسای سنت آنتوان، موزه پرا ، خانه گالاتا مولوی و کلیسای یادبود کریمه نیز نزدیک است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تماس با ما: 02188537383